Vloed

Vloed (2017) – created by Luke Deane, Zoe Demoustier, Karmijn Lange, Grischa Runge and Annet Visser

With performers: Anna Bentivegna, Zoë Demoustier, Maxine Van Lishout, Ana Van Tendeloo, Kim Verbeke

Vloed is a performance which re-lives the cycles of longing for water that we all share and questions the affect of water on human life. Through an intensive work period, and with equal collaboration, including shared directing and structure, the artists hope with Vloed to create a performance where elements both textual and abstract come together truly as theatrical equals.

All of the music in the show is created from a single recording of the composers own voice. Utterances of this voice are organised in many ways; sometimes as individual droplets with their own character, other times in a kind of un-breakable flow. A biological approach is attempted, looking at the material as though it would always grow if left unattended to. The total structure of the composition is as much a product of genuine cause-and-effect as it is of the emotional life and death that the piece is concerned with.

Vloed_rehearsel-AHK-2017-Robert_van_der_Ree_036-media.jpgVloed-AHK-2017-Robert_van_der_Ree_010-media.jpgVloed-AHK-2017-Robert_van_der_Ree_012-media.jpgVloed-AHK-2017-Robert_van_der_Ree_013-media.jpg

Zoë Demoustier

Zoë Demoustier is een jonge performer en theatermaker/choreografe. Ze studeert dit jaar af aan de Mime-opleiding. Voor haar heeft het lichaam de kracht universeel te zijn en intuïtief. Zoë is op zoek naar een onafhankelijke fysieke taal waarin ze een brug slaat tussen dans, mime en beeldende kunsten. ze wil een ruimte creëeren die gaat over emoties en het durven delen daarvan. Herinneringen – en waar die opgeslagen zitten in het lichaam – spelen daarin een belangrijke rol.
„In deze voorstelling ben ik op zoek gegaan naar de kracht van water en het verlangen om alles weg te spoelen. Water, heeft een verbindende kracht. Het zit in ons allemaal, het is het begin van ons leven en het kan ook het einde zijn. Die grens tussen fragiliteit en kracht vind ik spannend. Eeuwenoude regendansen  waren  het uitgangspunt voor de beweging.Daarin zijn we op zoek gegaan naar de precisie en de trance van de bewegingen. We hebben onderzocht hoe we vanuit die originele dansen konden stileren en onze eigen hedendaagse vertaalslag maken. „

Vloed-AHK-2017-Robert_van_der_Ree_031-media.jpgVloed-AHK-2017-Robert_van_der_Ree_044-media.jpgVloed-AHK-2017-Robert_van_der_Ree_049-media.jpgVloed-AHK-2017-Robert_van_der_Ree_192-media.jpg

Karmijn Lange
Karmijn Lange is een afstuderende aan de scenografie opleiding. Zelf raakt ze geïnspireerd door de beeldende kunst, kleur, muziek en materialiteit. Dit is de eerste van drie afstudeervoorstellingen die Karmijn dit jaar gaat maken.
In dit decorontwerp ben ik onder andere geïnspireerd geraakt door de sculptuur “Luna, Luna, Luna” van John Chamberlain. Dit bracht mij naar het idee van een dagelijks object. Het uiteindelijke decor wat ik heb ontworpen is een reconstructie van het object geworden.

Vloed-AHK-2017-Robert_van_der_Ree_082-media.jpgVloed-AHK-2017-Robert_van_der_Ree_064-media.jpgVloed-AHK-2017-Robert_van_der_Ree_202-media.jpg

Grischa Runge – Licht

Vloed-AHK-2017-Robert_van_der_Ree_228-media.jpgVloed-AHK-2017-Robert_van_der_Ree_240-media.jpg

Begeleiding:
Loes van der Pligt, Sanne van Rijn, Anouk Rutten, Annebeth Vlietstra, Bart Visser, Danielle van Vree, Marc Warning

Met dank aan:
Guido Bevers, Bas de Bruijn, Frits van Driel,
Merel Eijkelhof, Dave Krooshof, Stella van Leeuwen, Lois Maat, Puck Mathot, Hidde Plasmeyer,
Loes Ponsioen, Robert van der Ree, Jacco Windt, Varja Klosse, Daan van Os, Annemie Boonen

Afdeling Theatertechniek, De Huismeesterij,
Mime opleiding, Scenografie opleiding,
Opleiding Productie Podiumkunsten,
Splendor Amsterdam, Profiel Leuven

With thanks to Robin Coops

Vloed_rehearsel-AHK-2017-Robert_van_der_Ree_044-media.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s